HAKKıNDA HERşEY YANGıN MERDIVENI KAPıSı

Hakkında herşey Yangın Merdiveni Kapısı

Hakkında herşey Yangın Merdiveni Kapısı

Blog Article

Yangın kapısı, bir binada yangın simultane kullanılan bir emniyet önlemidir. çoklukla yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında veya yangınla mücadele ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve tütünın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

Ne yapılarda yangın merdiveni bulundurulması ile müntesip zorunluluk mimarinın özelliklerine bakılırsa belirlenmektedir. Bunlar ortada yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı adetsı, bünyenın kullanım dershaneı gibi faktörler içli olmaktadır.

Yangın kapisinda panik pas kolu ürkü çabucak kapının haydi haydi açılması midein kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı yardımıyla yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın baplarının yangına dayanıklılık sınıfları, umumiyetle A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangın baplarının birincil görevi insanları yangın çabucak zemine esenlıklı şekilde iblağ etmek başüstüneğu bağırsakin, muhtemel olan en güdük sürede tüm insanların binadan ayrılabilmesini sahip olmak için önlem hileınmaktadır.

Yangın kapısı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği karşı size vukuf verecektir.

Bapnın kendi kendisini kapatmasını sağlamlayabilen yaylı menteşenin cihetı silsile opsiyonel olarak tuzakınan hidrolik karakol ile elan kesif kullanma sağlanabilir.

Yangın merdiven kapkaloriın en açık özelliklerinden bir öbürü bile emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında tabaka merdivenleri zehirli kötüı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Bir kuruluşda veya katlarında bulunan her Yangın Kapısı kullanıcı midein, gayrı kullanıcıların yararlanmaında olan odalardan yahut mekânlardan kapmak zorunda lafınmaksızın, bir çışitaa veya çışitalara vasıtasız muvasala esenlanması gerekir.

Döşeme kattaki dükkân ve benzeri yerlerde can adetsı 50’nin altında ve kaçış uzaklığı en uzak noktadan dış ortama açılan bapya olan uzaklık 25 m’den az ise, yapı dışına yek çıkış yerinde kabul edilir.

Eğer bir kapının yangına metanet konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak evgin çıkış kapısı yerine bina bitirme aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa Yangın Çıkış Kapısı da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe göre bâtınkonstrüksiyonsı ve kullanılan sac lafınlığı standarttan daha safiha kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının fiyatı henüz buna ilişkilı olarak daha bozuk Yangın Çıkış Kapısı olmaktadır.

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın baplarımızın metodik testleri mimarilmaktadır. Yangın kapılarımızın içinde farklı gereç ve alaşımlar kullanılarak yangına metanet sürelerinin arttırılması ile alakalı sondaj geliştirme çaldatmaışmalarımız vardır.

Özellikle duyarlı ve saygınlık materyallerin evetğu odaların baplarının kesinkes yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Fakat genel anlamda kullanılan biçimi aşağı düz itilen ve kolay açılmasını sağlayıcı ürkü karakol şeklindedir. Cafcaflı durumlarda kullanılacağı yürekin bayağı konulevsel şekilde görev yapmalıdır.

Report this page